søndag 4. januar 2009

Katten og fisken

Katten og fisken/The Cat and the Fish

Nikon D700 - ISO Speed: 1600 - Exposure: 0.001 sec (1/1000) - Aperture: f/5.6 - Focal Length: 70 mm - Håndholdt - Skarpet

10 kommentarer:

 1. Kjempefint. Artige skyformasjoner. Og fantastisk fine farger

  SvarSlett
 2. Fine farger, fin stemning og fine kontraster!

  Men jeg skjønner fortsatt ikke hvorfor du/dere skyter på så høye ISO-verdier. Det går dessverre ut over bildekvaliteten.

  SvarSlett
 3. Jøss, skulle ikke fisken vært i vannet? Da hadde den vært mye tryggere, så lenge som det flyr katter rundt på denne måten.

  SvarSlett
 4. Dette var et spennende og morsomt bilde. Bra observert og fanget. Herlig farger og motiv :o)

  SvarSlett
 5. Jeg synes motivet er artig. Takk til dere alle for kommentarer.

  Til Jan Ivar: Gjør vi? Jeg ser at Erlend akkurat på dette bildet har brukt ISO 1600, men så vidt jeg vet regulerer han det fra bilde til bilde utfra lys osv. Jeg har bedt han kikke på innlegget her og kommentaren din og kommer tilbake til det.

  SvarSlett
 6. Kult sett, og en flott solnedgang :)

  SvarSlett
 7. Det kan faktisk se ut som det er en tendens hos dere at dere skyter på (for) høye ISO-verdier. Jeg ser det både på bildekvaliteten og på EXIF-informasjonen (bildedataene) som står under bildet. Selvsagt må dette justeres for hvert bilde. Men dette bildet er (ut i fra bildedataene dere har lagt ut) tatt på 1/1000 sek lukkertid og ISO 1600. Her kunne dere gått ned til 1/250 sek og ISO 400 og oppnådd samme eksponering, men med betraktelig mindre bildestøy uten å få bevegelsesuskarphet.

  Tja, bare et velmenende råd.

  SvarSlett
 8. Ivar: Takk!

  Jan Ivar: Ja ser hvilken EXIF-informasjon som foreligger om bildet. :-) Du har helt sikkert rett i det, men nå er det sånn at spist er spist når det gjelder akkurat dette bildet.
  Vi/Jeg setter pris på saklige råd og kommentarer slik som du kommer med. Jeg er som nybegynner å regne og lærer av det.

  SvarSlett
 9. For en flott tittel! Ga rom og rammer for fantasien. Nydelige farger i bildet som helhet - og det særegne varme med den de rødlige himmeldyrene.

  SvarSlett
 10. Ståle: Det er i slike øyeblikk det er bra å ha med seg apparatet nesten hvor en går.
  Takk skal du ha!

  SvarSlett